Friday, May 20, 2011

Beberapa hari di kolumpor 3 (shooting Lambaian Marmara)

Jumaat lepas aku pecut ke kolumpo dengan hilman. oo lupa sorang lagi, jamal. cadangnya nak meeting sikit sebelum shooting shoot short film gunx sabtu tu. apa ke tajuknya tadi... aaa, Lambaian Marmara. dapat dapat sms, "kita jumpa esok je lah.." apa jadah lagi nak meeting dah pukul 11 malam dia pun kat damasara lagi. mesti panas gunx. kehkehkeh.

kita orang terus pecut ke belakang wangsa walk tempat bertapaknya stall buger rokes. sampai sampai tengok pipi dengan brade pyan je ada. ingat ramai sangat melepak situ. last last brade pyan pun balik. habis 2,3 batang suria pipi pun tutup stall. arrr aku tak makan lagi buger rokes.

sampai ukay sepatutnya aku tolong kemas rumah sebab nak shoot kat rumah tu sikit esoknya, tapi.. dan separuh badan je atas tilam. separuh lagi atas lantai. terus tidur. thanks pipi and abang jamal kerana tolong kemas. lain kali tak buat dah. ni mesti kena kutuk belakang ni. kehkehkeh.

bangun pagi pun lambat juga.. aduhh. gunx dengan yang lain dah standby kat Alima. itu ini, itu ini. pukul 12 juga start shooting. aku tukang ambil gambar The making Of je. guna kamera gunx, canon, kekok juga kalau dah biasa nikon ni sebenarnya.

untuk hari sabtu tu, shooting habis petang, jadi malam aku ke Aotor Studio kat Lot 10. yes! layan band kegemaran. Akta Angkasa. tapi sound kecewa sikit. tak tau lah soundman ke apa..

ok, ahad sambung shooting. lambat juga startnya. pagi shoot dekat ukay. petang gerak ke kelana jaya pulak. sampai sampai, hujan lebat. peh gunx muka dah ketat macam nak karate kereta. lepak lah makan nasik dekat Sudut Selara Taman Bandaran Kelana Jaya tu.. pukul 5 lebih juga hujan baru berhenti. tapi lega lah dapat settle juga scene dekat tepi tasik tu. kami terus pecut ke kota damansara. apa? "kami"? jarang guna tu. selalu guna "kita orang". ok, takpa. sambung.. dekat area rumah gunx. shoot kat satu pejabat. pejabat kawan kawan dia juga rasanya. siap ada orang mesir lagi. Rm500 juga gunx bayar rasanya.

shooting melarat ke pukul 10, 11, 12 malam. memang.. ok dah malas taip. ni ada gambar sikit.


yes~~~ beli cd!!


ok, dah dapat satu pedal case. boleh simpan efek dengan selamat.

dah dah!. esok kena bangun pagi! apa apa hal pekena pulut dulu, lepas tu jumpa kat sini


tapi kan, rindu bulan ramadhan sebenarnya.. gampang ni pun nak tulis memang sakit lah macam ni.

4 comments:

Miss ... said...

padat btol jadual

Ismail Othman said...

tolong kawan2 je pun

citahrudin said...

peh!! apasal keh tak perasan 2 baris ending masa baca entri hari tu? deng!

Ismail Othman said...

ini yamg keh maroh ni!