Tuesday, June 14, 2011

Beberapa hari mengambil gambar

Jumaat, sabtu, ahad. aku ikut Kumprinx pergi ambil gambar orang kahwin. macam askar dia punya letih rupanya ambil gambar orang kahwin ni. ini first time aku buat. selalu letih ambil gambar tak tentu hala je.

Hari ahad tu menyambut menantu. dekat kampung bertang. jauh juga masuk kedalam. tapi best, makan berhidang lagi. makanan pun sedap. macam kenduri dulu dulu. rumah pun tepi sungai. emmm rindu juga suasana kampung macam dulu dulu. sekarang ni kat tempoyang ni, habis semua sodok sana sodok ni. pokok pun dah tak banyak pontianak pun lepak atas atap rumah je kesudahannya. kejap kejap mintak nasik. amboi, makan nasik kau pontianak, bukan main lagi.

aku tak boleh sambung tulis, nanti merepek. ha, lagi satu, tadi aku dengan fadil pergi lah keluar makan, kononnya nak cari kedai makan yang jarang lepak lah. nak cari tempat makan sedap. habis semua hotel semua cafe aku naik. satu pun tak tak bukak. gampang. last last lepak tempat biasa juga. takpe nanti ada masa aku ronda cari makan lagi. kalau kedai tu makanan tak sedap, aku panggil tukang masak dia, suruh karate makanan yang dia masak tu depan khalayak ramai.


5 comments:

ape2 jer said...

ha ah la kenduri cam dolu2 mmg susah mau jumpa haih..

gunx said...

saiful nang in the making....

Ismail Othman said...

ape2 jer; ha tulah pasal. kamu kampung kat mana?

gunx; kehkehkeh

ape2 jer said...

ha kt sabak bernam..hehe kenduri skang byk pakai catering je ehe

citahrudin said...

peh!! power lah kenduri tu..

kalu tinggal no talipon ni dapat apa? kereta?