Wednesday, November 25, 2009

kami anti onani.

selain aku kerja cuci tandas, ada juga aku buat part time kat kedai printing sekitar lipis ni. tolong tolong edit gambar, design runcit runcit je. hujung hujung tahun ni, tak ingat punya dia sibuk. balik je cuci tandas pukul 12, siap siap apa yang patut, pukul 3 masuk kerja pulak sampai pukul 12 malam. kalau hari cuti, sampai pukul 6 pagi lah jawabnya.buat baju kelas budak sekolah lah, baju prasekolah lah, medal sukan lah macam macam lah.. kalau yang logo sekolah tu, cikgu dia bagi logo besar kuku kaki je. naik juling mata aku melukisnya balik.

ada satu hari tu, aku tengah syok layan berita jam 1.30, dapat satu panggilan.

"mail, datang kedai ada job untuk ko ni." jelas jamal dengan suara serak basah.

"macam biasalah, pukul 3 keh datang.." cakap sambil makan karipap.

siap siap aku pecut ke kedai. sampai sampai, semua orang tengah gelak macam ada sesuatu yang rare belaku..

"mende hal ni?! main je taunya." sergah aku.

"keh,keh,keh..! ambil ni pegi lukis balik. jamal gelak sambil cakap.

aku sentap dari tangan jamal. terus tengok..



















design baju kelas budak sekolah mana aku tak tau.



ni yang dah siap lukis.


kalau korang nak aku boleh email yang saiz besar sikit.ke nak baju terus?.

14 comments:

ungu said...

gilo kentang

Kumprinx said...

kepala hotok dia

phish said...

hahahaha..celaka...setail abeh..

hans said...

budak2 skrg
Ya Allah
macam2

apapun
slmt ari raya aidiladha
makan lembu jgn bebanyak
kang darah tinggi
huhu

terrarosa said...

woi...!!!
macamana aok buleh lukis jadi lebih lawa.cis


kalu gitu keh pun ada 'job' untuk aok ni, betul ker buleh lukis ni ?

AFIQ! said...

dude aku copy ye. ;)
thx

Ismail Othman said...

hans; selamat hari raya aidiladha kembali.

terrarosa; weh, keh tekap pakai photoshop je tu.

afiq; sila.

Jasni™ said...

mail, aku nak baju tu sehelai ye.

chegu izwan said...

jahanam siot budak2 ni...
berapa satu baju tu?ada bape kaler?

Ismail Othman said...

brade jasni,che izwan;

baju ni tak jual. lagipun blok untuk baju ni dah dilupuskan untuk jalan projet lain pulak.

mazru said...

balerr..tak cekok keh nak mengacunye..kekeke..

Penanam Sayur said...

Harapnya niat mereka murni :P

Imran Ahmad Fauzay said...

mael ko "lekap guna photoshop" mcm mana? ko scan dulu ke?

Ismail Othman said...

yap. tak pun snap guna talipon je.