Wednesday, October 22, 2008

HUJAN. Ha?, dalam kepala ingat band hujan lah tu.

Tiada kilat ataupun angin kuat. Terus hujan je. Ye, itu bermakna,
musim hujan di kuala lipis dah bermula. Biasanya Hujan akan turun pada
pukul 6 petang dan sidang pada pukul 6 pagi esoknya.
Asstro jangan harap nak pasang, biru je keluarnya. Baik pakai aerial
biasa!, keluar juga gambar walaupun bintik bintik, dapat juga tengok
drama amerika latin tak tentu hala tu.

" Mak, jam pukul berapa dah? Orang nak keluar ni."
tanya aku dari dalam bilik yang kebosanan menunggu titik titik akhir hujan.

" Pukul Babi sampai mampos!.
Jangan harap kau nak keluar hujan hujan ni."
Aku termenung.. (takdenye lah mak aku nak sound macam tu, weh.)

Siangnya pula hanya panas terik dan langit biru yang mengeringkan
seluar seluar jean mat rempit yang bersidai di ampaian kain mahupun di
flat Sungai Kerpan.
Segala urusan yang melibatkan jalan kaki, naik motor, mengorat kat
kedai Aji, buang masa baca blog ni dan lain lain lagi, harus lah
bermula seawal pagi. Aktiviti melipak pada malam hari? Tak lepas kalau
Amar tak loading kita orang dengan kereta mewah dia. Tapi itu semua
tak penting. Aku lebih risaukan gosip para rakan sekerja yang
mengatakan hari ahad ni kerja. Apa cerita hari ahad kerja? Tom Krus
pun cuti pegi gereja!

--
Sent from Gmail for mobile | mobile.google.com

2 comments:

mzs said...

itu baik jugak tom kurus g gereja ari ahad..kita nie ari jumaat pergi mane?
a.solat jumaat
b.tido bersama setan
c.berbual-bual ngan kawan2 setan
d.heheh lu pikir lah sendiri

deetree said...

Tak tau la pasal apa minggu ni hujan belah malam.
Nak lep pon x dapat.
Nak keluar rumah nak beli ayam pun tak lepas...
Hujan punya hall..