Thursday, December 18, 2008

makanan jepun

Tengah hari tadi tekak aku rasa macam nak pekena makanan jepun.. Kadang kadang tekak aku ni banyak juga ragamnya. Tak layan karang, tekak sendiri. Layan karang, banyak pula ragamnya.. Nak pekena air sarsi lah, mekdi lah, donat j co lah, mee goreng mapley lah, buger daging buatan sendiri lah, macam lah. Buat hal betul. Sedang aku mencari kunci motor yang lupa letaknya dimana, mak aku tegur,

" ha? Kunci moto? Ni dia. "

" campak mak, campak. " kata aku masih dalam keadaan
panik. Ingatkan kunci hilang.
Aku menyambut balingan Mak seperti kucing di bagi ikan. Guna tangan ye. Bukan mulut.

Terus belari ke motosikal dan melompat bagaikan filem aksi dari barat. Keadaan menjadi laju seperti angin menerbangkan layang layang kertas semasa kecil dulu. Memang tak boleh ni nafikan kepantasanya..Sedar sedar dah sampai depan mini market. Aku terus ke sudut makanan. Aku renung makanan jepun tersebut sambil cekap pingang. Dalam kepala dah sett perasa yang akan aku dibeli.
Keadaan menjadi laju seperti tadi. Sedar sedar aku kat ruang dapur rumah. Aku ikut arahan cara memasak di atas penutup..

Siap,

Sedia dimakan,

habis..

"Errkk.." sedawa kecil.

Peh! Sedap juga meggi cup ni!!.

3 comments:

deetree said...

apahal lak makan maggi????
Makan nasik ayam madu lagi best apa....?

StingRay said...

tetiba lapar maggi asam laksa...


zzzzzz...

citahrudin said...

aku skrg layan megi sup yg ada gambar chef wan tu ha..boss aku kt tunjang dulu r promote megi chef wan tu..dh pnh try???