Sunday, August 28, 2011

Beberapa jam mencari buluh lemang

Sahur pagi tadi sedang aku makan nasik mak pun berkata,

"karang bangun pagi sikit."

"pukul berapa?"

"pukul 9,10 gitu.."

"pukul bangun lah senang, mak"

"ha? kena nak kena pukul sampai bangun?"

"haaa.. ok ok."


Aku bangun tajam pukul 10. siap siap dengan sarung tangan kasut pachukang dan baju lengan panjang..

ok, let's go!!!



macam biasa all star puteh






"mak tengok kau banyak ambil gambar je tadi. buluhnya ntah ke mana!"

14 comments:

bayam said...

steadi la mak lu pakai converse tu.. hahaha

Saya said...

hehe makcik tu idak la pakai sarung tangan bagai rileks je dah la pakai all star ! mmg respek arr ekeke

nice picture :)

rozanna.rizwan said...

comel mak pakai converse.
awak tu mmg sibuk ambik gambar je kan? hehe..

citahrudin said...

sudahnya keh memang lupa nak pos aok kad raya

Amboi!
apa manis sangat mak aok ni. dah lah power, manis pulak...

dya said...

ssh2 makcik amik,pas tu np buluh campak kt dlm kolam?

Ismail Othman said...

bayam; kehkehekh

saya; dah biasa agaknya. aku baru tahun ni pergi cari buluhnya.

rozanna; haah. tapi ada juga buat kerja.kehkehkeh

cutah; patut lah tak sampai2..

dya; nak buang dia punya miang tu. redam seharian dulu buluh tu baru boleh pakai.

Firol said...

tembak dia makcik..jangan bagi can hehehehe

Nveil said...

berapa batang tumbang? gambar aku rasa banyak keping dah ni.

Ismail Othman said...

firol; kehkehkeh tembak dengan meriam buluh!

nveil; 2 batang ja tumbang!.kehkehkeh

fazleena said...

pehh pakai converse. comelny mak aok! kim slm ye. :)

Ismail Othman said...

Faz; amboi.

Sutera_suci said...

Patutnya mak caras je kamera dia ni mak! haha :p

Ismail Othman said...

peh! kehkehkeh

ama said...

rare gila mak kau pakai converse. haha.